onsdag 8 oktober 2008

Förbannad

Igår hörde jag ett radioinslag gällande Anders Eklund (ni vet monstret som tog en liten flickas och en ung kvinnas liv för sin egen njutnings skull) i alla fall handlade det om att han fått livstid för det han gjort. So far so good... Det var reporterns ordval som gjorde mig sååå förbannad.
Han sade exakt såhär:
Anders Eklund dömdes för att ha rövat bort flickan och dödat henne efter att han tvingat henne att ha sex med honom... Okej, visst hör ni oxå att något inte låter rätt här!
Kan man vberkligen säga att ett lite barn haft sex med någon? Han tvingade henne att ha sex med honom, hur går det till? Ett barn kan enligt min åsikt inte ha sex med någon. Det ordvalet känns så sjukt. Sex är ett ord som handlar om något två vuxna människor gör i samförstånd med varandra och för att de vill. De enda ord som kan användas i ett sådant här sammanhang är VÅLDTÄKT, ÖVERGREPP, MISSHANDEL..... inte sex, och absolut inte ha sex med....
Känns avigt, känns fel, speciellt när han i meningen efter beskrev att Anders Eklund våldtagit Pernilla, den vuxna kvinnan. Det är ju självklart att det var våldtäkt, men varför var det inte det i Englas fall då?

1 kommentar:

Anonym sa...

Instämmer total!!!