måndag 24 augusti 2009

familjen ambivalent strikes again

Idag har vi hunnit mycket, man gör det när man går upp tidigt serru!!!

Först var vi med Ivar på hans lekisdebut (jag tänker minsann fortsätta kalla det för lekis, det låter så mycket roligare än förskoleklass....) och det gick alla tiders. Stora killen! Han var inte ens nervös. Han satt stilla och skötte sig exemplariskt under uppropet.

Efter det följde vi med Aron som började på "stora" dagis. Det gick väl sådär...
Såklart skulle dom på utflykt och vi hade varken stövlar eller galonisar med oss ( hör väl inte direkt till ovanligheterna att dom är kvar hemma) så det var bara att åka och hämta. Sen ville han ju såklart inte ha dom på sig i alla fall.... Efter många om och men fick vi ner ungen till slogboden till slut och kunde pusta ut när han kastade sig in i leken med de andra barnen.
Väl där blev vi bjudna på krabilurer, tydligen nån slags pannkaka som man steker över öppen eld, dom var så brända att vi ögonaböj fick lov att avvika hemåt för att skölja munnen. Barnen gillade dom dock! Barn har ingen smak!

Nästa steg var att hitta en ny dator, så vi gav oss av till Borlänge....
Det gick väl inte heller så bra direkt! Familjen ambivalent har lite svårt med sånt där!
Det är tamejfan en djungel det där med datorer, Ram-minnen hit och gigabyte dit. Tydligen kan man inte bara välja den snyggaste! Nu har vi kanske beslutat oss för nån slags okej dator i alla fall, men vi får se hur det blir. Det kanske blir som vanligt att vi filurar så länge på det att det helt rinner ut i sanden...

Som med bilen ungefär!
Vi ska ju köpa en ny skrotbil, efter att ha kört gammelbilen obesiktigad i över ett år så tänkte vi försöka bli hederliga och lagliga igen och besikta skiten, då visar det sig att det kommer kosta multum att reparera den till brukligt skick igen, så då ska vi alltså köpa en ny "skitbil".
Eftersom vi har en skapligt ny bil, så ska vi nöja oss med en gammal som andrabil.
Det är sjukt svårt att hitta en skaplig bil i 20 000 kr klassen.
Samma problem här, det går tydligen inte att bara välja den snyggaste. Det ska tydligen vara någorlunda skick på skiten oxå.

Ja hörrni, livet är fullt av I-landsproblem....
Nu funderar jag över om kaffe eller the är det bästa valet i tv-soffan ikväll.... hmmm

Inga kommentarer: